Friskt ord

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

«Intellektuelle onanister»

with 6 comments

Det var ventet, men hun trengte en hel uke for å bli nominert til Friskt ords pris. Det er selvsagt Kim Friele vi snakker om. I Bergensavisen i dag går hun hardt ut mot homser som ikke er med henne (og derfor, skal vi tro Friele, mot henne) i spørsmålet om Nina Karin Monsen og denne prisen dere muligens har hørt om:

Mens Friele talte imot utdelingen av Fritt Ord-prisen på Plata i Oslo, var fremtredende homser som Anne Grete Preus, Erling Lae, Finn Schjøll og Frank Rossavik ifølge Friele med på utdelingen og drakk champagne sammen med prisvinner Nina Karin Monsen.

– Det føler jeg som et kjempesvik. Disse homsene har aldri slåss for den friheten vi har i dag. Vi fikk ikke partnerskapsloven på grunn av Preus og Lae. Jeg kaller disse for intellektuelle onanister, som forskrever seg. De har aldri betalt noen pris, men synes sikkert det er veldig kjekt og greit at loven kom rekende.

En verdig kandidat, så absolutt. Og det er mer. Mye mer. Om Frank Rossavik sier hun:

– Rossavik har alltid vært min gode venn. Men nå er også han blitt en intellektuell onanist som skriver arrogant og nedlatende i Morgenbladet. Da skjønner jeg at generasjonen under meg lever i en aldeles annerledes tid. De har reist av sted som gratispassasjerer når de sitter der og driver den intellektuelle analysen sin. Men de glemmer hva noen av oss har betalt, sier den 74 år gamle tidligere homolederen.

Det er muligens arrogant, nedlatende og onanistisk av oss å spørre, men var det ikke nettopp denne nye og aldeles annerledes tiden du kjempet for Friele?

_____

Oppdatering: VG omtaler saken.

Written by Arnfinn Pettersen

mai 14, 2009 kl. 8:47 am

Publisert i kandidater

6 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jaja. Dette måtte vel komme. Homser blir også gamle og bitre – og surrete. Homser på aldershjemmet. Friele høres ut som en homoutgave av Haakon Lie. I sannhet en nyt tid!

  Viggo

  mai 14, 2009 at 9:50 am

 2. Sjefsbitchen klarer ikke å holde kjeft når hun skal det, og ikke nok med det, hun freser fremdeles som en misforstått. Hun er ikke det, ikke nå, og har ikke vært det i flere tiår.

  Problemet hennes er tålmodighet og la saken jobbe i sakte men sikkert i for hennes del, riktig retning. Men hun saboterer sin egen sak med en retorikk som tilhører fremdeles i 70-åra.

  Som om det ikke hadde skjedd noe i de senere åra, eller at betydningen av alle forandringene ikke hadde noe særlig innvirkning.

  De særdeles utidige ytterliggående utspillene hennes virker motsatt sin hensikt og polariserer i negativ retning. Hun bestrider de varige forandringene som permanente og tror seg kunne hause opp i kjent stil for galleriet.

  Offerrollen har vært kjent i mediene som et instrument for kontinuerlig sympati, men den har en utløpsdato og den er relativt kort. Hennes gikk ut engang på 90-tallet.

  Hun er nå faktisk en bremsekloss og garantist for en forsinket utvikling av flere forhold i homobevegelsen. Mange vil se dette klarere nå, og få henne til å forandre stil og holdning.

  Hvis det er mulig da.

  Munich Machine

  mai 14, 2009 at 7:49 pm

 3. Amen!

  Viggo

  mai 14, 2009 at 8:42 pm

 4. Munich Machine: Du må jo være SVÆRT godt fornøyd med denne kommentaren da jeg har sett det nøyaktig samme oppgulpet på de fire siste bloggene jeg har besøkt. Vær litt original da..

  Lei

  mai 14, 2009 at 11:51 pm

 5. Lei & München-maskinen: Nettopp. Det forklarer at kommentaren i liten grad henger sammen med posten.

  dodofuglen

  mai 15, 2009 at 7:06 am

 6. Kommentaren fra Rossaviks penn, som utløste Frieles vrede, er virkelig god og gjennomtenkt.

  Didrik Søderlind

  mai 18, 2009 at 6:49 am


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: