Friskt ord

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Og vinneren er …

with 4 comments

Mine damer og  herrer. Og dere andre. Vi har den ære – etter at spenningen de siste dagene har steget til nesten uutholdelige høyder – av å presentere vinneren av Friskt Ords pris for mai 09. Vår aller første pris.

Det var mange og gode kandidater. Lars Sponheim smalt et fikenblad i bordet, Bjørnar Moxnes introduserte «What Would Max Manus Do» som argument i norsk utenrikspolitisk debatt og Nina Karin Monsen gikk i Ibsens fotspor. Bare for å nevne de som nådde opp til kortlisten.

Men ettersom juryens stemmer tikket inn, var det aldri egentlig tvil. Vinneren av Friskt Ords pris for mai 09 er:

KIM FRIELE, for følgende karakteristikk av Anne Grete Preus, Erling Lae (som for øvrig ikke var tilstede på den omtalte prisutdelingen), Finn Schjøll og Frank Rossavik:

– Det føler jeg som et kjempesvik. Disse homsene har aldri slåss for den friheten vi har i dag. Vi fikk ikke partnerskapsloven på grunn av Preus og Lae. Jeg kaller disse for intellektuelle onanister, som forskrever seg. De har aldri betalt noen pris, men synes sikkert det er veldig kjekt og greit at loven kom rekende.

Juryen er dypt imponert over nivået på Frieles argumentasjon og ikke minst over at hun for sakens skyld faktisk var villig til å senke seg ned på Nina Karin Monsens nivå, og slik leverte en argumentasjon for sitt standpunkt som, uavhengig av om man måtte sympatisere med Frieles meninger eller ikke, fremstår som utpreget frisk. Det er godt å se at noen fortsatt er villig til å sette sitt rykte og sin integritet på spill for en sak man virkelig tror på.

Kim Friele tildeles prisen med applaus, eikeløv og fanfarer. Prisen består av heder, verdighet og et fint elektronisk bilde av en pakke Fisherman’s Friend, som Friele kan laste ned så snart WordPress har sluttet å ha hikke og vi får lagt det ut.

Juryen gratulerer.

Arnfinn Pettersen, juryleder
Oslo, 03. juni 2009

(Les juryleders tale i posten under.)

Reklame

Written by Arnfinn Pettersen

juni 3, 2009 kl. 8:26 am

Publisert i kåringer, vinnere

4 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg synes det er noe poetisk rettferdig med at den første Friskt Ord-prisen går til Friele etter at hun har sagt fra seg Fritt Ord-prisen hun fikk ^_^

  Virrvarr

  juni 3, 2009 at 11:02 am

 2. Dette er stort! Eg gler meg alt til alle nominasjonane for juni byrjar å dukke opp. Gratulerer til juryen for godt (til tider sakleg) og grundig arbeid.

  mostraum

  juni 3, 2009 at 12:06 pm

 3. Det er berre å byrje å sende nominasjonar seier no eg. Det beste hittil kjem frå talsmannen i BNP som meinte at blonde folk med halvt-jødisk avstamming var bra nok for Hitler, så var det bra nok for han.

  Synd han ikkje var norsk ;-P

  Mad Mullah Hastur

  juni 3, 2009 at 12:24 pm

 4. […] Og vinneren er … […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: